Header Search
De Vackraste av Karin Slaughter- bokrecension av Susanne

De Vackraste av Karin Slaughter- bokrecension av Susanne

Skrivet den : 15 Jul 2016

För Claire har inte livet varit lätt. När hon var liten så försvann hennes storasyster Julia spårlöst. Hela hennes uppväxt och vuxna liv har präglats av den händelsen. Alla familjemedlemmarna sörjer på sitt vis. Pappan går helt in i uppgiften att hitta sin äldsta dotter när polisen inte gör det. Mamman går in i sitt eget skal och Claires andra syster Lydia bedövar saknaden med alkohol och droger. Ingen bryr sig om stackars Claire.

Mitt i sorgen och saknaden så träffar hon Paul som verkligen är en gentleman och tar hand om henne på alla sätt. De gifter sig, men saknaden efter Julia finns där mullrande i bakgrunden.

Så plötsligt en dag efter ett restaurangbesök blir Claire och Paul rånade. Paul blir nerstucken och dör i Claires famn. Att livet kan vara så grymt. Hon som var så lycklig med sin man.

Efter begravningen så upptäcker hon snart att hennes man inte alls var den hon trodde. Den omtänksamma, snälla…

Hon får reda på att sanningen är grym, så mycket värre än hon kunnat föreställa sig. Är det verkligen hennes man man pratar om? Hon kan inte fatta det. I sin förtvivlan så tar hon kontakt med sin syster Lydia som hon bröt kontakten med straxt efter att Julia försvunnit. De börjar dra i trådarna och det som kommer fram blir bara hemskare och hemskare…

En otroligt läsvärd psykologisk thriller. En mörk och plågsam historia som ger rysningar i hela kroppen. Läs!

//Susanne

Tags: , ,


Kategori: Aktuellt, Recensioner