Header Search
Spelklubben och barn

Spelklubben och barn

Skrivet den : 19 Jul 2015

VIKTIGT!!

Tydligare regler för Spelklubben och barn.

Vi på Lindhska jobbar hårt med att det skall vara roligt att spela hos oss. Roligt för alla och det innebär alltid en balansgång mellan frihet och regler. Att kunna sitta och spela koncentrerat utan större störningar är viktigt för oss. Det är en av anledningarna till att vi gjorde en privat klubb som inte är öppen för allmänheten. De som kommer skall vara dedikerade och respektera de andra spelarna. Samtidigt är det lika viktigt att det finns en öppen atmosfär där man kan fråga de som spelar något för att få lite information, testa, se på för att bli intresserad, m.m.

Vid event så som X-Wing tävlingar, Magic tävlingar, Armada tävlingar, etc. måste man respektera spelarna lite extra eftersom de betalat pengar för att försöka vinna och koncentrera sig i timmar tar på krafterna.

Vid event som Brädspelsmåndagar, Table Top Day och Star Wars Day är själva idéen att ”störa” varandra, träffa nya personer, samtala, umgås, visa, sjunga, tjattra och testspela massor av kul.

För att vistas i spellokalen måste man antingen vara medlem eller betala dagspass. Detta gäller alla. Vi har flera barn som är medlemmar och det är inte rätt att vissa får komma in gratis och andra inte. Detta också för att vi vill att alla som befinner sig i källaren gör det för att de älskar spel och spelar spel.

Vid ett flertal tillfällen har små barn tagits med till lokalen. Det har jag inte haft någonting emot, men vid enstaka tillfällen känt att det inte riktigt stämt med de visioner som finns för klubben av olika anledningar. Efter upprepade klagomål ifrån medlemmar om att barn har stört personer som spelar och försöker koncentrera sig på t.ex. tävlingar måste jag tillslut hantera situationen.

Från och med nu sätter vi en åldersgräns på 7 år, medlemskap eller dagspass även för dessa samt att om man har med sig barn är man ansvarig för att dem inte stör andra. Självklart vill vi ha en öppen atmosfär där man kan fråga de som spelar vad de håller på med och titta på. När det går över till att man petar på dem, rör vid spelpjäser och kort som är ”in play”, springer omkring i lokalerna och håller en helt ovidkommande diskussion med personer som t.ex. försöker vinna turneringar fungerar det inte så som vi vill.

Jag är själv far och även så min bror. Hans son är 7 år och spelar X-wing så till den milda grad att han vunnit en liten turnering mot vuxna. Med det vill jag säga att jag förstår hur det är att vara förälder och försöka hitta tid för sin favorithobby när barnen är små samt att det går att få det att fungera med barn i lokalen. De skall dock såklart spela spel, vara medlemmar/ha dagspass och vara under uppsikt av sina föräldrar.
Hoppas att detta tas emot på ett positivt sätt. Att ni förstår att det är för medlemmarnas bästa som detta införs. Som alltid är ni välkomna att kontakta mig om åsikter, ris, ros och annat kring denna fråga så rör vi oss framåt mot att skapa ett fantastiskt vattenhål i Örebro med omnejd gällande all sköns spel och glädjen i att spela öga mot öga med vänner och nya ansikten.

Hälsningar
David Geisler på Lindhska bokhandeln


Kategori: Aktuellt, Lindhskas Spelklubb