Header Search
Netrunner Store Championshop @ Lindhska Bokhandeln av Peder

Netrunner Store Championshop @ Lindhska Bokhandeln av Peder

Skrivet den : 1 Apr 2015

Örebro har haft ett litet men förhållandevis aktivt Netrunner-community i drygt två års tid. Trots vår ringa skara spelare har vi under de åren lyckats locka hit folk från bland annat Västerås, Linköping och Stockholm till de turneringar vi hållit bland annat på universitetet. Det har funkat bra, men läget har aldrig riktigt känts klockrent. När nu Lindhska bokhandeln, mitt i stan, öppnat upp dörrarna för allehanda spel och nörderi – och turneringar – tror jag att Netrunner Örebro äntligen har funnit ett hem värt namnet.

I lördags hölls alltså Örebros andra Store Championship, vilket också var den andra Netrunner-turneringen på Lindhska. Förra årets Store Championship lockade 12 spelare att slåss om ära och berömmelse (och spelmattor). I år fyllde vi två rum i Lindhskas källare när inte mindre än 24 spelare kopplade upp sig för att tävla i nätspringande.

Efter fem rundor Swiss (”gruppspel”) och sammanlagt sju rundor double elimination (”slutspel”) stod den alltid lika ödmjuka, trevliga och skillade Magnus Benzein som vinnare med sina Near-Earth Hub- och Leela Patel-lekar. Efter två turneringar med Örebroare på förstaplatsen var det alltså åter dags för en Stockholmare att vara ”Örebros bästa Netrunner-spelare” (för tillfället). Inte helt konstigt med tanke på hur otroligt vassa spelare som brukar komma hit – av de åtta spelarna i toppen var det endast två som var från Örebro i denna turnering, och utöver vår lokala förmåga Niclas har vi sett övriga topp 4-spelarna (Magnus, Anton R och Anton L) i toppen här flera gånger förr.

Vi såg en trevlig bredd på identiteter som folk spelade med, där inte mindre än 12 olika corp-identiteter och 11 runner-identiterer var representerade. I toppen såg det mindre muntert ut på den fronten: fem av åtta spelare representerade mediejätten NBN, och i topp 4 utgjorde de 100% av fältet. För runners var det lite större spridd, och mitt hjärta ömmar lite extra för Niclas Nasir-lek som han ”vågade” ta till en lite större turnering och lyckades komma trea med. Att Anton R lyckades döda så många runners med sin Making News kill deck gjorde mig också lite glad i smyg, eftersom det är en typ av lek jag själv alltid återkommer till efter att ha provat det där med att ”vinna på poäng”. 28 flatlines (dödade runners) blev det under dagen, och några av de snabbaste flatlines jag har sett.

/Peder

Tags: ,


Kategori: Aktuellt, Battle Reports