Header Search
Star Wars Imperial Assault – Skirmish Mode (spelrecension av Peter)

Star Wars Imperial Assault – Skirmish Mode (spelrecension av Peter)

Skrivet den : 23 Jun 2015

Experimental Weapons

Jag och min bror spelade flera matcher Imperial Assault Skirmish under helgen. Detta var den första.

Jag spelade rebeller och hade:

Luke Skywalker
Diala Passil
GIdeon Argus
Mak Eshka´rey
Elite Rebel Troopers
Elite Rebel Saboteurs

Balance of the force

Brorsan  spelade Imperiet och hade:

Royal Guard Champion (använde vanlig Royal Guard)
Elite Probe Droid (använde IG-88 modellen)
Probe Droid
Stormtroopers
Stormtroopers
Imperial Officer

Kommer inte att räkna upp Command korten.

Scenariot var Weapons Projekt där man får poäng för att ta vapen (lådorna som ger +2 skada) och hålla dem. Man får även poäng om man använder dem till att ta ut några fiende trupper med.

Rebellerna gick ut hårt och tog aggressiva positioner där de täckte lådorna, med hjälp av ett kort lyckades Diala smita in och ta en låda med en ännu häftigare ljussabel i. Royal Guard Champion med hjälp av en officerare lyckades med samma sak. Så ställning var lika efter första rundan.

I andra rundan lyckades Rebel Troopers och Diala att ta ut alla stormtroopers i södra delen och Elite Probe droiden var helt plötsligt ensam.
I norra delen föll även där en Stormtrooper och den vanliga droiden, Rebellstyrkor tog skada dock och valde att falla tillbaka, utom Gideon som stod kvar och blev nedgjord av Champion.

Både brorsan och jag lyckades få tillbaka soldater med hjälp av ett Command kort. I söder flyr Elite Probe Droiden men blir ändå sönderskjuten av alla Rebel soldater.

I norr håller den skadade Sabotören och Luke fienden tillbaka så gott de kan men måste fly tillbaka.

Missade lite bilder efter detta men matchen slutar med att Diala besegrar den sista stormtrooper och ger mig de sista poängen som behövdes för att komma till 40 och seger. Imperiet hade tryckt Luke tillbaka till deras startrum men där väntade förstärkningen förutom de som valde att gå runt.

Vi spelade ganska casual och hade väldigt roligt. Vinsten kom dels från scenario poäng och dels från besegrade fiender. Brorsan var inte långt efter, han hade chans att ta ut Luke och i så fall hade han kanske vunnit. Jämn match som inte verkade så då jag fick ett övertag i början i den södra delen.

/Peter

Tags: , ,


Kategori: Aktuellt, Battle Reports